11 Roofing Trends And Styles To Watch Out For

Een dak speelt een essentiële rol in een huis, en het is een van de best geplaatste uiterlijke kenmerken van het huis die ervoor kunnen zorgen dat uw huis opvalt. Wat je op je huis legt, is niet alleen dekkend. Het is een investering, aangezien een goed dak de aantrekkingskracht en waarde van een huis aanzienlijk kan verhogen. U zult er blij mee zijn, en potentiële kopers ook als u besluit het te verkopen.

De nieuwste trends en stijlen op het gebied van dakbedekking laten u verwend met keuzemogelijkheden. Dit komt omdat er een aanzienlijke evolutie en innovatie heeft plaatsgevonden in dakbedekkingsmaterialen, stijlen en ontwerpen. Deze huidige trends zijn een mix van verschillende elementen zoals aantrekkelijkheid, kleur, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Om je te helpen voorop te lopen en je buren een beetje jaloers te maken op het beste dak dat er is, zijn hier elf actuele daktrends en stijlen die je in de gaten moet houden:

 1. Tijdloze asfalt gordelroos

Veel daktrends komen en gaan, maar asfaltshingles blijven een van de meest geprefereerde dakbedekkingsmaterialen. De meeste mensen worden aangetrokken door hun betaalbaarheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Zelfs vandaag de dag zijn asfaltshingles nog steeds een toptrend voor dakbedekking. Hun aanhoudende populariteit maakt ze een geschikte oplossing bij het zoeken naar een dakbedekking die bekend is, beschikbaar is en de tand des tijds heeft doorstaan.

De beste eigenschappen van asfaltshingles zijn hun betrouwbaarheid en het vermogen om zich aan te passen aan extreme weersomstandigheden zonder gemakkelijk uit elkaar te vallen. Naast hun relatieve duurzaamheid zijn ze nu verkrijgbaar in tal van stijlen en kleuren. Je kunt ze nu in elke kleur of stijl krijgen die past bij het exterieur van je huis en bij je persoonlijke stijl.

Asfaltshingles zijn bijzonder geschikt voor uw huurwoningen. Als je in Idaho bent, kun je overwegen https://www.rooftoprentals.net/ voor vastgoedbeheer of zoek naar andere gerenommeerde vastgoedbeheerders.

 1. Energiezuinige zonnedaken

Er is nu meer bewustzijn over de uitstoot van broeikasgassen en wat individuen kunnen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Meer huiseigenaren maken zich nu zorgen over het creëren van milieuvriendelijke huizen, waardoor de populariteit van energiezuinige daken omhoogschiet. Een van de beste opties voor milieubewuste huiseigenaren is zonnedaken.

U kunt de aarde beschermen en tegelijkertijd energie besparen en energiekosten besparen. Deze trend is enorm in zowel commerciële als residentiële huizen en zal waarschijnlijk nog jaren aanhouden. Voorheen werden de woningen niet voldoende verzorgd door de dakbedekking op zonne-energie. De panelen waren groot en onaantrekkelijk, wat de aantrekkingskracht van de huizen negatief beïnvloedde. Maar nu zijn de nieuwste ontwerptrends op het gebied van zonne-energiedaken mooi en passen ze goed in woningen.

Fotovoltaïsche shingles of zonneshingles hebben bijvoorbeeld een hoge zonnepaneelprestatie, maar ze zien eruit en functioneren als gewone dakshingles en andere traditionele dakbedekkingsmaterialen. Met zo’n verbetering kunt u gebruik maken van de ruimschoots beschikbare zonne-energie, een aantrekkelijk dak hebben en besparen op de energierekening.

Een zonnedak kan je helpen om je woning volledig energie-onafhankelijk te maken. Bovendien is het verbeterde uiterlijk een ideale keuze als u een milieubewuste huiseigenaar bent.

 1. Metalen dakbedekking

In 2020 maakte dakbedekking met metaal een sterke comeback en de trend zet zich in 2021 nog steeds door. metalen dakbedekking heeft een veelzijdig ontwerp, opvallende aantrekkingskracht, duurzaamheid en hoge functionaliteit. Metalen daken zijn een uitstekende manier om de uitstraling van uw huis en de structurele bescherming te verbeteren.

Dakfabrikanten maken metalen daken van gelegeerde strips, aluminium, staal of koper en kunnen ze in verschillende vormen en texturen maken. Dit maakt ze aanpasbaar en u kunt nu een visueel aantrekkelijk dak krijgen dat bij uw stijl past. Ook stoten metalen daken water af in plaats van het te absorberen, waardoor ze beter zijn in het voorkomen van lekken in uw huis.

Als je in een regio woont waar sneeuw ligt, zijn ze een ideaal dakbedekkingsmateriaal. Metalen daken ‘werpen’ de sneeuw als het ware af, waardoor uw dak het zware gewicht van de opeenhoping van sneeuw niet kan dragen. De kosten van metalen daken zijn echter relatief hoger dan die van asfaltshingles. Toch zijn ze vanwege hun duurzaamheid een waardevolle investering.

Daarnaast hebben metalen daken minimaal of geen jaarlijks onderhoud nodig. Een andere factor die metalen daken tot een uitstekende en trendy dakbedekking maakt, is het eenvoudige vervangingsproces. Ze zijn ook een milieuvriendelijke keuze omdat ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

 1. Kleurrijke en contrasterende dakstijlen

Gelukkig zien dakbedekkingsfabrikanten het dak niet meer als een bekleding. Ze maken daken in contrastrijke kleuren en helpen huiseigenaren om prachtige esthetiek voor hun huis te creëren. Het is een populair thema geworden om te zien dat dakontwerpen meerdere contrastniveaus hebben tussen de buitenkant van het huis en het dak.

Dit onderscheidt uw dak en zorgt voor een levendig statement. De contrasterende daktrend zorgt ervoor dat je donkere daken gebruikt voor witte muren en andersom. De tinten die voor veel huisontwerpen en -stijlen het meeste contrast bieden, zijn zilver, brons, grijs en zwart.

 1. Duurzame kunststof dakbedekking

Dit is een andere trend die in opkomst is als een milieuvriendelijke dakbedekking. De meeste synthetische shingles worden voornamelijk vervaardigd uit recyclebare materialen zoals plastic en rubber, waardoor ze duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn. Het beste is dat het materiaal verkrijgbaar is in verschillende kleuren, maten en vormen. U kunt eenvoudig een op maat gemaakte look voor uw huis creëren.

Behalve dat het stijlvolle materialen zijn, zijn ze ook duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Je kunt ze gebruiken in regio’s met barre klimatologische omstandigheden. Bovendien hebben ze een betaalbaarder prijskaartje, maar ze kunnen nog steeds worden gevormd, gestyled en ontworpen om duurdere dakbedekkingsmaterialen na te bootsen.

 1. Mix en match daken

Als dakexperiment een naam had, zou dakbedekking met gemengd materiaal het zijn. Het mengen van dakbedekkingsmaterialen en ontwerpen is trendy. Huiseigenaren worden experimenteel door daken te maken die een beetje van alles zijn. U kunt een dak bezitten dat is gemaakt van verschillende materialen, kleuren en hellingen. Let vooral op de hybride metalen en shingle daken.

Deze hybride materialen stellen u in staat om shingles en metalen dakpanelen te combineren op onafhankelijke daksecties om een ​​uitstekende visuele aantrekkingskracht te creëren tegen een betaalbare prijs. Als u op zoek bent naar een dak dat de tand des tijds kan doorstaan ​​en er toch uniek en aantrekkelijk uitziet, kunt u een combinatie van composiet shingles met aluminium of staal proberen.

Neem als vuistregel contact op met een bekwame dakdekker die de expertise en ervaring heeft in dit soort dakbedekking.

 1. Beschermende siliconen dakbedekking

Deze trend was voorheen meer geneigd tot commerciële dakbedekking, maar vindt nu geleidelijk zijn weg naar de woonruimte. Dit is populair geworden vanwege het vermogen om huiseigenaren de macht te geven om het dak te veranderen zonder het helemaal af te hoeven scheuren. U kunt uw oude dak eenvoudig repareren door deze af te dekken met een siliconencoating.

Het wordt steeds meer een wenselijke manier om een ​​reeds geïnstalleerd dak te repareren. Een andere bonus bij siliconen is dat het een dak een langere levensduur geeft. Het dient als een beschermende coating op het dak met een lekvrije laag. Zo is uw dak effectief beschermd tegen scheuren, die veroorzaakt kunnen worden door schadelijke ultraviolette (UV) stralen.

 1. Energiereflecterende en absorberende koele daken

Nogmaals, daken worden steeds meer een uitstekend medium voor milieubewuste huiseigenaren om actie te ondernemen in de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering. Een andere daktrend, in dit geval, zijn koele daken. Dit zijn daken gemaakt van energiereflecterende materialen die de warmte van de zon absorberen of weerkaatsen.

Koele daken kunnen de infrarode en ultraviolette golflengten van de zon reflecteren en de warmteoverdracht naar huis verminderen. Deze functie verbetert de energie-efficiëntie van de woning aanzienlijk. Dit kan ook helpen de slijtage van uw verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC) te verminderen. Door het energieverbruik in uw huis te verlagen, helpt een koel dak u de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling te beperken.

Omdat de dakcoating die koele daken mogelijk maakt in verschillende dakbedekkingsmaterialen kan worden toegepast, hoeft u zich geen zorgen te maken over hun esthetische aantrekkingskracht. U kunt er een installeren die past bij de stijl, kleur en het ontwerp van uw huis. Koele daken zijn er echter vooral in lichtere kleuren, zodat ze hun doel goed kunnen vervullen.

 1. Groene daken

Meer over de milieuvriendelijke daken, een andere trend waar je op moet letten, zijn groene daken. Ze zijn een geweldige manier om een ​​unieke look voor uw huis te creëren terwijl u toch rekening houdt met het milieu. De trend is al een tijdje groot in commerciële gebouwen, maar meer recentelijk heeft het de woningbouw ingehaald.

Door een tuin op uw dak te hebben, voegt u een uniek kenmerk toe en zal uw huis zeker opvallen. Naast de visuele aantrekkingskracht hebben groene daken nog andere voordelen. Ze zijn duurzaam en bieden een natuurlijke isolatie voor uw huis, waardoor u energie kunt besparen.

 1. Eenvoudige en strakke daklijnen

Nu moderne woonstijlen steeds populairder worden, zijn platte daken een trend geworden in woonhuizen. Deze dakstijl is de passende benadering van het minimalistische ontwerp dat de meeste mensen aantrekkelijk vinden. Dit zijn de strak ogende, lage daken en eenvoudige daklijnen.

11 daktrends en stijlen om op te letten
Verschillende soorten dakbedekking. Achtergrond van lagen van plaatwerkprofielen, keramische tegels, dakshingles van asfalt en gipslei.

In plaats van de typische valleien en heupen, zijn daken met een eenvoudigere schuurstijl nu de juiste keuze. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ze zijn ook een uitstekende manier om een ​​architectonisch statement te maken. Dit soort daken zijn eenvoudig te installeren, toegankelijk en hebben weinig onderhoud nodig. U kunt ze ook op elk moment upgraden om groene daken of zonnepanelen te hebben.

 1. Lichtere dakkleuren

De traditionele dakkleuren zijn meer in de donkere tinten: zwart, grijs en bruin. Maar met de tijd en door verwering vervagen ze. Door deze kleurverandering kan uw dak er ouder dan zijn leeftijd en minder aantrekkelijk uitzien. Hierdoor worden deze tinten minder populair, terwijl de lichtere en warmere tinten de voorkeur genieten.

Lichtere daken zijn niet alleen een aantrekkelijke keuze voor dakbedekking, maar reflecteren ook beter gevaarlijke UV-stralen van uw huis. Kleuren zoals beige, wit en andere lichtere kleuren zorgen ervoor dat er minder warmte in je huis wordt vastgehouden. Dit kan uw elektriciteits- en energieverbruik aanzienlijk verlagen.

Huizenbouwers hebben het veranderende landschap in daktrends begrepen en kunnen u meer praktische opties voor uw huis geven.

Hoe kies je een dak voor je huis?

Als je naar de bovenstaande trends kijkt, kan het verwarrend zijn voor welke je moet gaan. Hier zijn drie tips voor het kiezen van een geschikt dak voor uw huis:

Een dakreparatie of -vervanging is een belangrijk project voor woningverbetering. U moet een budget hebben voor de materialen, dakbedekking en andere bijbehorende kosten. De huidige staat van uw dak bepaalt hoeveel u moet reserveren voor het project. Een ander probleem dat de kosten van het dakproject zal beïnvloeden, is het type materiaal en de vorm van uw dak.

U moet naar verschillende dakbedekkingsmaterialen kijken en weten welke opties u heeft. De primaire dakbedekkingsmaterialen zijn metaal, hout, tegels, cement, asfaltshingles en leisteen. Elk materiaal heeft verschillende kwaliteiten, kosten en installatieproblemen. Sommige dakbedekkingsmaterialen werken ook beter voor sommige dakhellingen en -ontwerpen dan andere.

 • Haal de beste dakdekker in huis

Een dak is een belangrijk onderdeel van uw huis en speelt een belangrijke rol bij het beschermen van u en uw huishouden tegen barre weersomstandigheden. Het dient echter alleen zijn doel goed als het correct is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u een dakdekker inschakelt, want uw keuze van dakdekker zal het resultaat van uw project bepalen.

Conclusie

De dakbedekkingsbranche is in de loop der jaren enorm geëvolueerd. Nieuwe daktechnologieën veranderen hoe mensen daken waarnemen door nieuwe mogelijkheden en opties te creëren. De hierboven besproken trends zijn voor u als u momenteel overweegt om uw dak te veranderen. Als u meer van energie-efficiëntie houdt, zijn er trends voor groene daken, koele daken, siliconen en synthetische dakbedekkingen voor u beschikbaar.

Je hebt ook een optie om de tijdloze asfaltshingles te kiezen die nu in verschillende kleuren en ontwerpen verkrijgbaar zijn. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u goed onderzoek doet naar het dak dat het beste past bij het ontwerp en de stijl van uw huis. Het moet ook binnen je budget passen. Het andere belangrijke is het vinden van een gerenommeerde dakdekker om het werk te doen. Houd rekening met de ideeën die hier worden genoemd terwijl u plant en voorbereidt.

Comments are closed.